Yhteistyö puhtaamman Itämeren puolesta

Strömma ja WWF Suomialoittivat vuonna 2015 kolmivuotisen yhteistyön puhtaamman Itämeren puolesta.  Hankkeessa Strömma Finland jakaa matkailijoille ja yhteistyökumppaneilleen tietoa Itämeren ympäristöhaasteista.

Rahallisen tuen lisäksi Strömma Finland on sitoutunut suosimaan lähikalastusta ja MSC-sertifioituja raaka-aineita. Käytännössä tämä tarkoittaa WWF:n kalalistan suosituksien noudattamista sekä sitä, että Strömman ravintolalaivoilla ei tarjota uhanalaisia lajeja. Strömma Finland tukee myös WWF:n Vallisaaren talkooleiriä. Leirillä tehdään töitä Helsingin rannikon arvokkaiden luonto- ja kulttuurikohteiden kunnostamiseksi.

WWF yhteistyömerkki


WWF Suomi
perustettiin vuonna 1972. Itämeri on yksi WWF Suomen ympäristönsuojelutyön tärkeimmistä kohteista. WWF pyrkii kohentamaan Itämeren tilaa ensisijaisesti vähentämällä rehevöitymistä, tukemalla kestävää lähikalastusta, kohentamalla merenkulun turvallisuutta öljyvuotojen välttämiseksi sekä suojelemalla seudun uhanalaisia lajeja ja elinympäristöjä perustamalla merisuojelualueita ja tukemalla yhtenevän, koko Itämerta koskevan käyttösuunnitelman toteuttamista.

Rehevöityminen, ympäristömyrkyt ja ylikalastus ovat rasittaneet Itämerta vuosien ajan. Monet kala- ja lintulajit ovat harvinaistuneet ja sinileväkukinnot näyttävät taas ensi kesänä lyövän kaikki aiemmat ennätykset. Itämeri ei ole pelkästään lomakohde, sen on myös ihmisten jokapäiväinen elinympäristö ja kaikkien alueen valtioiden tärkeä tulonlähde. Ekologisesti hyvässä kunnossa oleva Itämeri voisi tuoda noin 32 miljardin euron vuosittaiset lisätulot ja puoli miljoonaa uutta työpaikkaa, käy ilmi Boston Consulting Groupin raportista Turning adversity into opportunity: A business plan for the Baltic Sea.

Lisätietoja WWF Suomen kotisivuilta >>